איפה כדאי לבצע המרת מטבע חוץ?
בדרך כלל לפני נסיעה לחו"ל עולה שאלת המרת מטבע החוץ, האם לקחת כסף מזומן או כרטיס אשראי בינלאומי או המחאות נוסעים. בכל מקרה תמיד כדאי להקצות חלק מהתקציב למזומנים לרכישות קטנות, ובמקרים בהם לא ניתן להשתמש בכרטסי אשראי. כאשר מבקשים להמיר מטבע חוץ תמיד נבדוק איפה כדאי לבצע המרת מטבע חוץ בבנקים, בדואר, בעמדות המרה או אולי בחו"ל?
שער המרת מטבע החוץ
כאשר מבקשים לברר איפה כדאי לבצע המרת מטבע חוץ יש לברר מהו השער הרציף של המטבע שאנו מבקשים לרכוש, שער רציף הוא השער הנכון לאותה נקודת זמן, לאחר בירור השער הרציף כדאי לגשת למקום שבו אתם רוצים לבצע את העסקה ולברר מה השער הרציף ומה העמלות הנוספות, רוב הגופים גובים עמלה.
ניתן לברר את השער הרציף והעמלות ברשת ולבצע השוואת שערים ועמלות ולהיות מוכנים עם השער הנכון כאשר ניגשים למקום שהחלטתם לבצע את ההמרה.
איפה אפשר לבצע המרת מטבע חוץ?
ישנם מספר מקומות שאפשר לבצע המרת מטבע חוץ בארץ:
- בנקים- הבנקים נחשבים למקום בטוח ואמין אך לעיתים הם יותר יקרים, השער פחות טוב והעמלות שהבנקים גובים העומדת בממוצע על 0.18% ועמלת מינימום עומדת על 7 דולר, ניתן להתמקח עם הבנק על העמלות אם אתם לקוחות מועדפים, ותיקים או בעלי השקעות בבנק.
ניתן למשוך מטבע חוץ דולרים או אירו בכספומט של הבנק ולחסוך עמלת פקיד, חשוב לשים לב כי בנתב"ג עמלת המשיכה בכספומט גבוהה יותר.
- בנק הדואר-בנק הדואר לא גובה עמלות שער ההמרה שלו טוב יותר מהבנקים בדרך כלל אם מבצעים עסקה בסכום גבוה תקבלו הנחה נוספת בעלות ההמרה, בדואר ניתן לרכוש מט"ח עד 2000 דולר בכרטיס אשראי בתשלומים זה כרוך בעמלה לחברת כרטיסי האשראי, החיסרון של בנק הדואר שהוא לא מחזיק מטבעות נדירים אלא רק אירו, דולר ולירה שטרלינג.
- צ'יינג'-האופציה הפופולרית בישראל, אמנם הם לא לוקחים עמלה בנפרד אבל העמלה מגולמת בשער שהוא יותר גבהה, רצוי לבדוק בכמה שצ'יינג'ים ואפשר גם להתמקח על השער במיוחד שרוצים לרכוש בסכום גבוה שכן יש תחרות ביניהם, בנוסף חשוב לבדוק שהצ'נייג' הינו עסק מורשה עם רישיון מטעם משרד האוצר ונמצא תחת פיקוח.
האם כדאי לרכוש בארץ מזומן לפני הנסיעה לחו"ל?
בחו"ל לא תמיד אפשר לקנות בכרטיס אשראי לדוגמה בדוכני רחוב, לכן רוב הנוסעים לחו"ל מצטיידים גם בכסף מזומן במטבע המדינה שאליה הם נוסעים, ניתן למשוך בכספומטים בחו"ל או להמיר למטבע מקומי תמורת שקלים או כנגד כרטיס אשראי אך הרכישה יקרה הרבה יותר כאשר מבצעים את הרכישה מבעוד מועד בארץ, נשלם עמלה על הרכישה וכן עמלת משיכת כספים מהכספומט אם המטבע אינו אירו או דולר נשלם עמלה כפולה על ההמרה לדולר או אירו וממנו למטבע המקומי, גם אם תפנו לצ'יינג' בחו"ל או בבית המלון תשלמו יותר מהארץ שכן הם נוטים לנצל תיירים, לכן רצוי להצטייד בסכום מזומן מראש ולא להיות במצוקה כספית.