אנגלית בעולם הפיננסי
עידן הגלובליזציה שהפך את העולם לקטן יותר ואפשר למשקיעים בתחומים שונים להשקיע בארץ או מעבר לים באותה הקלות, תלוי במידה ניכרת ביכולות תקשורת ברמה גבוהה בשפה המייצגת יותר מכל עידן זה – השפה האנגלית. ביטויים בשפה האנגלית ממלאים את הדוחות השנתיים של חברות ישראליות ושל חברות בינלאומיות, אתרי האינטרנט הקשורים לתחום הפיננסי בעולם כולו כתובים בשפה האנגלית, ומרבית המחקרים האקדמיים בתחומי הפיננסיים מופיעים בשפה זו.
המפתח לקריירה בתחום הפיננסי – ידיעת השפה האנגלית
התלות של הכלכלה הישראלית בשווקים השונים בעולם, ובראש ובראשונה בארה"ב ובמדינות אירופה, ידועה כבר שנים. כאשר מדינה יוצאת מהאיחוד האירופי היא משפיעה בצורה כמעט מידית על השווקים בעולם כולו, ונראה כי הקשר ההדוק בין משברים שונים בעולם לשוק הפיננסים הישראלי הוא קשר בל ינתק. למעשה, לא ניתן לעסוק בתחום הפיננסי ללא ידיעת אנגלית ברמה גבוהה בשל כך. אך האם אנגלית עסקית בתחום פיננסי אחד מאפשרת גם לעסוק בתחום פיננסי אחר? מסתבר שלא.
אנגלית עסקית מונחית סקטור
העולם הפיננסי מחולק לסקטורים רבים. גם בעברית, היכרות עם הביטויים הקשורים לראיית חשבון אינם קשורים בהכרח לביטויים הנמצאים בשימוש בתחומי הביטוח, הבנקאות או ניהול תיקי ההשקעות. כל תחום כולל מגוון רחב של מושגים גם בעברית, ובמיוחד בשפה האנגלית, שיש להכיר ולהשתמש בהם בצורה נכונה.
לימודי אנגלית עסקית מאפשרים תקשורת גם עם לקוחות ועם קולגות מעבר לים בתחום העיסוק, ולכן חשוב לשננם. גם הספרות המקצועית, כבר בשלבי רכישת ההסמכה או התואר בתחום, מערבת במרבית המקרים מאמרים אקדמיים באנגלית, וכן הכשרות תקופתיות קשורות לרגולציה בישראל אך גם ביחס לרגולציה באותו תחום ספציפי בעולם.
אנגלית עסקית למסחר בשוק ההון
השקעות בשוק ההון מתנהלות כמעט כולן בשפה האנגלית. יועצי השקעות ומנהלי תיקים ממליצים על פיזור ההשקעות של לקוחותיהם למספר סקטורים ולמספר שווקים, גם במדינות מעבר לים. השקעה בניירות ערך בבורסות שונות מאפשרת מתן רשת בטחון למשקיעים, וכן אפשרויות של הגנה מאי-וודאות במצב ששוק אחד קורס. לכן לא מומלץ לבצע השקעות רק בארץ. השקעה בבורסות זרות מחייבת הבנה והכרות עם המונחים הרלוונטיים בשפה האנגלית, וכן יכולת קריאה של הדו"חות הפיננסיים של החברות השונות מעבר לים – הכתובות אף הן באנגלית. לכן לימודי אנגלית עסקית בתחום הפיננסי, המכוונת לשוק ההון, הן כמעט בגדר חובה עבור המעוניינים לעסוק בתחום.
מה ההבדל בין האנגלית המדוברת לאנגלית עסקית מקצועית?
אדם שעולה במעלית עם שני רופאים המשוחחים ביניהם על חידושים בעולם הרפואה בעברית, עשוי שלא להבין את מרבית הביטויים המוזכרים בשיחה זו. בדומה לכך, גם תחומי ההשקעות השונות, הבורסה ותחומים פיננסיים נוספים כוללים משפטים ברמה גבוהה המערבים מונחים מקצועיים. בעוד בשיחה ברמה היומיומית נעשה שימוש באוצר מילים חופשי, שיחות בתחומים פיננסיים דורשות אנגלית ברמה גבוהה יותר.
האם חייבים לדעת אנגלית?
אין חוק בארץ המחייב לדעת את השפה האנגלית, ואנשים המעוניינים לעסוק בראיית חשבון בחברות קטנות שאינן חברות גלובליות לרוב יוכלו להסתדר עם אנגלית בסיסית בלבד, ברמת תיכון. אולם, ההשקעה בלימוד מקצוע נחשק, ברכישת ההסמכה על מנת לפתח את הקריירה, בהחלט מצדיקה לימוד אנגלית עסקית על מנת לפתוח דלתות נוספות בתחום לצורכי עבודה עם חברות בגודל בינוני ומעלה, במיוחד עם חברות בינלאומיות בהן מרבית התכתובת העסקית מתקיימת בשפה האנגלית.
לסיכום, רכישת אנגלית עסקית נראית לרבים כמותרות, אך עבור אדם העוסק בתחום הפיננסי היא מהווה מקפצה משמעותית בקריירה. דרגות השכר של עובדים בתחום הפיננסי בשוק הגלובלי גבוהות משמעותית, וידיעת השפה אף עשויה לפתוח דלתות למשרות נחשקות בסקטור זה גם מעבר לים.