השקעה במניות - להבין במה אתה משקיע
כל האנשים השכירים נמצאים בשוק ההון, גם אם הם אינם בוגרי לימודי שוק ההון בפועל. כולנו נמצאים בעולם ההשקעות החל מכספי הפנסיה ועד לביטוח מנהלים. אחת השאלות שרבים שואלים היא האם אני מתאים להשקיע במניות, למרות שאיני בוגר לימודי שוק ההון? השקעה במניות אינה מתאימה לכל אחד ואי אפשר פשוט ביום אחד לקפוץ למים ולהתחיל להפגין בקיאות בכל הנוגע לתחום מסחר בבורסה. רבים משוכנעים כי מדובר בדבר קל ופשוט הדורש לשמוע עצה ממי שכבר התנסה במסחר ולאחר מכן פונים לגורם מקצועי למשל יועץ השקעות.
בחיים הדברים קצת יותר מסובכים ולא כל סיפור הצלחה של מישהו אחד נחשב לסיפור הצלחה אצל מישהו אחר. על מנת להשקיע במניות, יש להיות בעל תכונות אופי ייחודיות ולא לכל אחד יש את מבנה האישיות המתאים ביותר.
אילו תכונות מתאימות
- ראייה לטווח ארוך: השקעה במניות מתאימה לאנשים בעלי ראייה לטווח ארוך- כל מי שחושב על השקעה בעוד מספר שנים. לעומת זאת, כל מי שחושב על השקעה לאורך טווח קצר אינו ממש מתאים ואין לו מה להמשיך ולחפש בתחום המניות. לפי מחקרים שנעשו, התברר כי שוק המניות הינו השוק אשר זכה לתשואה הגבוהה ביותר מבין האלטרנטיבות השונות להשקעה לטווח הארוך. מכאן יש לראות את ההשקעה לטווח ארוך. מכאן ניתן להבין כי אנשים בעלי ראייה לטווח ארוך יכולים להצליח יותר בתחום.
- שיקול דעת: כפי שניתן להבין, יש צורך באישיות מיוחדת על מנת לבחון השקעה במניות. במידה ואתם לא ניחנתם בסבלנות יוצאת דופן, הרי השקעה לא ממש בשבילכם. על מנת לראות את ההשקעה יש לגלות סבלנות. מה הכוונה? נניח והחלטתם לרכוש מניית גז אשר טיפסה באחוזים רבים- אותו סיפור הצלחה לא בהכרח הופך אתכם לבעלי הבנה בתחום. מדובר בהימור מוצלח למדי, היות וכדי להצליח יש לפזר את הסיכונים. אף אחד מאיתנו לא ממש אוהב להפסיד ולכן על מנת למנוע את ההפסד חשוב מאד לפזר את המניות כך שלא ייתכן נזק גדול ויהיה ניתן לנשום לרווחה.
מסחר בבורסה יכול להיות מסוכן, אז כיצד ניתן לפזר את הסיכונים? אחת הדרכים היא לקנות כמה שיותר מניות של חברות שונות. אם נחזור למקרה מניית הגז, אז במקרה בו המנייה צונחת תיתכן עלייה במניות אחרות וכך זה יכול להגן עליכם מפני הפסדים כבדים אשר עשויים לגרום לכם לעוגמת נפש.
- סבלנות: אם נחזור לסעיף הראשון, הרי אי אפשר להשקיע ולקבל תשואות טובות מבלי לגלות סבלנות ולכן יש להישאר בשוק המניות לאורך זמן רב גם בתקופות בהן יש רצון להסתלק כגון תקופות של שפל והתרסקות.
אילו גישות קיימות להשקעה
בזמן לימודי שוק ההון לומדים להבחין בין מספר גישות לניתוח מניות:
- גישה טכנית: אותה גישה טכנית מתבססת על ניתוח עתידי של המחירים בהסתמך על מקרי העבר. בגישה זו אותם מנתחים נעזרים בגרפים על מנת לזהות את המגמות ולדעת כיצד להגיב.
- גישת הערך: אותה גישה מתבססת על ניתוח פרמטרים תוך ניסיון לאתר מניות אשר נסחרות בשווי נמוך יותר מהערך הכלכלי שלהן. נשאלת השאלה איזו גישה נחשבת לטובה ביותר לצורך השקעות במניות ? היות ועולם המסחר נחשב למורכב, ניתן לזהות לא פעם סתירה בין שתי הגישות. יש כאלה המאמינים כי יש לשלב בין שתי הגישות, אחרים טוענים כי יש לבחור גישה אחת על פני גישה אחרת.